Taejang.cz

Taekwondo
Plánujeme

Momentálně neplánujeme žádnou akci. Máte pocit, že bychom někde neměli chybět? Dejte nám vědět!

Přihlášení

Swarzedz Cup

Prvním turnajem letošního roku se stal polský turnaj Swarzedz Cup konaný poblíž Poznaně. Jelikož Polsko je v taekwondo evropskou velmocí a na turnaji se předvedlo přes 700 sportovců, byla na turnaji vysoká konkurence k medailovému umístění.
Nejlépe se zde dařilo Michalu Polákovi, který přes vysoce nabitou kategorii nastoupil do všech 5-ti zápasů. Zvítězil 7:3, 18:4 a 4:0 ve vyřazovacích bojích. V semifinále smetl svého soupeře 12:0 a až ve finále mu vystavil stopku letošní účastník ME kadetů, s kterým Michal svedl vyrovnaný boj, kdy nakonec podlehl 1:6 a na krk pověsil stříbrnou medaili.
Další medaili do klubu dovezla Hana Flegrová, která svůj nástup do kadetské kategorii zvládla na jedničku. Ve svých vyřazovacích bojích hladce prošla 18:2 a 13:6 do semifinále, kdy ji o postup připravila také letošní účastnice ME kadetů. Hanička si ze svého 1.startu v nové kategorii odvezla bronzovou medaili. Stejnou medaili na krk pověsil Kryštof Parůžek. Kryštof má teprve zelený pásek, ale i tak se mu podařilo v 1.boji zvítězit 9:8 nad červeným páskem, v boji o medaili vyhrál 15:5 a až v semifinále prohrál na zlatý bod.
Přes první boje přešli ještě junioři Albatool Jahaf a Tárik Abass. Těsně pak prohráli další boje. I další sportovci si vedli po vánočních prázdninách dobře. Pavel Čermák prohrál 4:6 nad zkušenějším soupeřem, Nwar Jahafová prohrála 14:17 boj o medaili, Amálka Flegrová prohrála 3:12 s vítězkou kategorie a Barbora Vostárková svedla velmi vyrovnaný boj s polskou soupeřkou.

Umístění:

2.místo
Polák Michal, cadets -45kg

3.místo
Parůžek Kryštof, pupils -30kg
Flegrová Hana, cadets -41kg

5.místo:
Jahaf Albatool, juniors -52kg
Abass Tárik, juniors -63kg

Bez umístění:
Flegrová Amálie, pupils -30kg
Čermák Pavel, pupils -33kg
Jahafová Nwar, cadets -55kg
Vostárková Barbora, juniors -49kg

Hledat
Sponzoři